• Selasa, 6 Desember 2022

Kumpulan Ucapan Selamat Hari Raya Idul Fitri 2022 Dalam Bahasa Jawa

- Sabtu, 30 April 2022 | 09:00 WIB
Ilustrasi ucapan Idul Fitri 2022. (unspash.com/Mayang Baranwal)
Ilustrasi ucapan Idul Fitri 2022. (unspash.com/Mayang Baranwal)

INSPIRANESIA.COM - Ucapan Selamat Hari Raya Idul Fitri 2022 bisa disampaikan dalam berbagai bahasa, salah satunya bahasa Jawa.

Bagi Anda yang mudik ke kampung halaman di Jawa tentunya ucapan Selamat Hari Raya Idul Fitri 2022 dalam Bahasa Jawa sangat pas disampaikan saat bersilaturahmi, baik dengan orang tua, sanak keluarga rekan dan sahabat.

Dirangkum dari berbagai sumber, berikut ini kumpulan Ucapan Selamat Hari Raya Idul Fitri 2022 dalam Bahasa Jawa.

Baca Juga: Diterjang Angin Puting Beliung 82 Rumah di Kecamatan Muara Beliti dan Tuah Negeri Musi Rawas Rusak Berat

1. Sugeng riyadi saking pitutur ingkang landep, lathi ingkang buthek, tindak tanduk ingkang mboten kepranan, derek punapuro sedaya ingkang sampun kelampahan.

2. Wonten khilaf kaselip ing guyon, wonten tatu ing lebeting guyu. Belit pilu wonten ing tingkah, tersinggung rasa wonten ing lebeting wicara. Mugiyo tansah winengku ing karahayon lan widodo lir ing sambikala

3. Suci ing dina fitri. Nyuwun gunging samudra pangasami. Ngaturaken sugeng riyaya Idul Fitri 2022. Nyuwun pangapunten sedoyo kalepatan dalem lahir trusing batos. Mugi sedoyo tansah pinaringin rahmatipun gusti inkang maha kuwaos. Matur nuwun kepareng dalem nyuwun pamit.

Baca Juga: Narno Korban Kesetrum yang Kedua Tangannya Diamputasi Dapat Bantuan Protesa

4. Ngaturaken sembah pangabekti kawulo Sepinten katahipun kalepatan kulo ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyoyo punika.

Halaman:

Editor: Aris Arianto

Sumber: Dari Berbagai Sumber

Tags

Artikel Terkait

Terkini

X